fbpx

История и еволюция на игралните машини

1891 г

Първата слот машина е създадена от Ситман и Пит през 1891 г. Произходът на слот машините може да бъде проследен до края на 19-ти век. Първата слот машина е разработена от базираната в Ню Йорк компания, Ситман и Пит през 1891 г. Играта имаше 5 барабана с общо 50 карти за игра. Машината можеше да се намери в много барове и струваше един цент за игра. Играчите вкарваха парите си и дръпнаха лоста, за да играят. Изплащания бяха направени за подреждане на покер ръце на барабаните. За да се увеличи предимството на къщата, 2 карти бяха премахнати от машината – десетка пика и вале купа. Това намали наполовина шансовете за получаване на роял флъш. Машината нямаше механизъм за директно изплащане, така че печалбите се изплащаха на бара. Това бяха непарични награди, като безплатни напитки и пури.

1887 – 1895 г

Камбаната на свободата е първата слот машина, която позволява автоматични изплащания. Чарлз Огъстъс Фей често е наричан изобретател на първата слот машина. Няма кратки подробности относно датата, на която е създадена първата му машина, въпреки че се смята, че това се е случило между 1887 – 1895 г. Фей създава машина, която би позволила автоматични изплащания. За да направи това, той намали сложността на четенето на печалба за машината.

Това беше постигнато чрез замяна на съществуващите 5 барабана с 3 барабана. Той също така замени картите за игра само с 5 символа – черва, каро, пика, подкова и камбана на свободата. Най-високата печалба беше присъдена за 3 символа на камбана и като такава машината беше наречена Камбаната на свободата. Машината придоби огромна популярност. Тъй като Фей не кандидатства за патент за своя дизайн, той е копиран от много други производители на слот машини.

1902 – 1908 г

Слотът Operator Bell е разработен през 1907 г. Въпреки че слот машините са официално забранени през 1902 г., Liberty Bell продължава да се произвежда. Тъй като вече не можеха да се раздават парични награди, започна ерата на машината за плодове. Тези машини използваха символи на плодове, а наградите се изплащаха в дъвки и бонбони със съответния вкус. През 1907 г. базираният в Чикаго производител Herbert Mills произвежда слот машина, наречена Operator Bell. До 1908 г. машината се намира в повечето магазини за тютюн, зали за боулинг, магазини и салони. Символът BAR, който познаваме днес, е въведен в слот машините по това време и се основава на логото на компанията Bell-Fruit.

Следващото развитие

Още много години игралните автомати остават чисто механични. За да започнете играта, трябваше да дръпнете надолу лост, който да задвижи барабаните. Като дърпате този лост, ще разтегнете пружина вътре в машината, която постепенно спира въртенето на макарите. Този ръчен подход към играта на слотове даде на играчите усещането, че могат да контролират играта и резултата. Това е една от причините тези машини да са толкова популярни. Именно заради лоста се появи жаргонният израз „едноръки бандити”.

1964 г

Money Honey от Bally беше първият електромеханичен слот. През 1964 г. първият напълно електромеханичен слот, наречен Money Honey, беше пуснат от Bally. Макарите се управляваха изцяло електрически, но въпреки това играта се стартираше чрез издърпване на лоста. За играчите по това време би било твърде непознато да играят играта, без да дърпат лоста. Това беше първата слот машина с бездънен бункер, което позволяваше автоматично изплащане на до 500 монети. Играта беше изключително популярна и доведе до нарастващо господство на електромеханичните слотове. Скоро след това познатият лост беше премахнат от новите слотове.

1976 – 1978 г

Fortune Coin създаде първия видео слот 1976 беше годината, в която беше разработен първият истински видео слот. Слотът е произведен в Kearny Mesa California от базираната в Лас Вегас компания Fortune Coin. Играта използва модифициран 19-инчов телевизор Sony за дисплей. Играта беше пусната за първи път в хотел Hilton в Лас Вегас. Малко след това, след някои проверки за измама и модификации, видео слот машината получи одобрение от Щатската комисия по игрите в Невада. Скоро след това става изключително популярен в Лас Вегас Стрип. През 1978 г. Fortune Coin е придобита от IGT.

1996 г. – Настояще

WMS Industries Inc. Следващият етап в историята на слотовете дойде през 1996 г., с пускането на „Reel ‘Em“ от WMS Industries Inc. Това беше първият видео слот, който включва бонус от втори екран. Когато бонус рундът беше задействан, се изведе напълно различен екран, където се проведе бонус играта. Допълнителни изплащания могат да бъдат спечелени по време на този бонус кръг. През това време слотовете стават все по-популярни в казината. Всъщност те са отговорни за около 70% от приходите на казиното и също така заемат 70% от наличното пространство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *